Vijf Praktische Stappen om Je Money Mindset te Verbeteren

20 mei 2023 | Niet gecategoriseerd

De manier waarop we over geld denken, de zogenaamde ‘money mindset’, heeft een grote invloed op ons financiële succes. Je money mindset beïnvloedt je vermogen om kansen te herkennen, weloverwogen financiële beslissingen te nemen en je persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken.

Maar wat als je money mindset niet zo positief is als je zou willen? Misschien voel je je gestrest als je aan geld denkt, heb je het gevoel dat er nooit genoeg is, of vind je het moeilijk om je comfortabel te voelen bij het verdienen van meer geld. Hoe kun je dan je money mindset verbeteren?

Hier zijn vijf praktische stappen die je kunt nemen om een gezondere, meer positieve relatie met geld te ontwikkelen:

1. Identificeer je geldovertuigingen:
Je eerste stap is het identificeren van je huidige overtuigingen over geld. Dit zijn de ideeën die je hebt over wat geld betekent, hoe moeilijk het is om te verdienen, en wat je waard bent. Deze overtuigingen kunnen bewust of onbewust zijn, maar ze beïnvloeden hoe je met geld omgaat.

2. Challenge negatieve overtuigingen:
Zodra je je overtuigingen over geld hebt geïdentificeerd, is het tijd om de negatieve te betwisten. Stel jezelf de vraag: Is deze overtuiging waar? Helpt het me om mijn doelen te bereiken? Zo niet, is het tijd om het los te laten.

3. Vervang negatieve overtuigingen door positieve:
Je hebt nu de mogelijkheid om je negatieve geldovertuigingen te vervangen door positieve. Dit kan een eenvoudige verklaring zijn zoals “Ik ben waard om financieel succesvol te zijn” of “Ik verdien overvloed in mijn leven”.

4. Visualiseer je financiële doelen:
Neem de tijd om je financiële doelen duidelijk te visualiseren. Hoe ziet je leven eruit als je deze doelen hebt bereikt? Hoe voelt het? Deze krachtige techniek kan je helpen om je mindset te verschuiven en je doelen sneller te bereiken.

5. Oefen dankbaarheid:
Dankbaarheid is een krachtige tool voor het verbeteren van je money mindset. Door dankbaar te zijn voor wat je al hebt, vestig je de aandacht op overvloed in plaats van op tekort. Dit helpt je om meer positieve ervaringen met geld aan te trekken.

Het verbeteren van je money mindset is een reis, geen bestemming. Het vergt tijd, inzet en geduld. Maar door deze stappen te volgen, zul je merken dat je relatie met geld begint te veranderen. Je zult je meer op je gemak voelen bij het verdienen, sparen en uitgeven van geld, en je zult beter in staat zijn om de financiële doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld.

Ik wens je veel succes op je reis naar een betere money mindset!

Over Maaike

… en als Money Mindset Mentor help ik jou je droomleven te creëren door je bedrijf op jouw manier in te richten en jouw geloof over geld te transformeren. Zelf ben ik het levende bewijs dat financiële vrijheid voor iedereen is weggelegd.

Jaren geleden stond ik namelijk op rock bottom; ik had minder dan niks, maar moest wel voor mijn zoontje zorgen. Dat was het moment waarop de knop bij mij de knop om ging. Het moest anders. Ik werkte aan mezelf en mijn money mindset en creëerde een business waar ik verliefd op ben. Dat bracht me waar ik nu sta; een leven vol (financiële) vrijheid. En het is mijn missie om jou te helpen dit ook waar te maken.

High Fucking Standards

Recente Posts

Hoe Jouw Money Mindset Je Business Beïnvloedt

Heb je ooit nagedacht over de manier waarop je denkt over geld? We hebben allemaal een unieke relatie met geld, gevormd door onze opvoeding, ervaringen en persoonlijke overtuigingen. Deze relatie, oftewel onze 'Money Mindset', speelt een cruciale rol in hoe we onze...