5 Veelvoorkomende Geldblokkades En Hoe Je Ze Kunt Overwinnen

22 mei 2023 | Niet gecategoriseerd

Wanneer je je uit de naad werkt, maar toch maar net rondkomt, is de kans groot dat je worstelt met geldblokkades. Dit zijn overtuigingen of gedachtepatronen die ons belemmeren om financieel succes te bereiken. Deze blokkades zitten vaak diep geworteld en kunnen beïnvloeden hoe we omgaan met geld, wat we denken dat we verdienen en hoe we onze prijzen bepalen. Vandaag ga ik vijf veelvoorkomende geldblokkades bespreken en enkele strategieën delen om ze te overwinnen.

1. “Ik moet hard werken om veel geld te verdienen.”

Deze overtuiging komt vaak voort uit de gedachte dat geld een directe beloning is voor hard werk. Hoewel hard werken belangrijk kan zijn, houdt deze overtuiging ons vaak vast in een cyclus van veelste veel werken en burn-out. De sleutel tot het doorbreken van deze blokkade is het herkennen dat geld een uitwisseling van waarde is, niet noodzakelijk een uitwisseling van tijd of moeite. 

2. “Ik ben niet gemaakt voor het grote geld.”

Deze overtuiging kan voortkomen uit allerlei bronnen, zoals cultuur, familie, of persoonlijke ervaringen. Het is belangrijk om te beseffen dat niemand ‘gemaakt’ of ‘niet gemaakt’ is voor rijkdom. Rijkdom is toegankelijk voor iedereen die bereid is om hun mindset te veranderen en de nodige acties te ondernemen.

3. “Ik voel me pusherig als ik sales doe.”

Velen van ons voelen zich ongemakkelijk bij de gedachte aan verkopen. Maar als je gelooft in de waarde die je biedt, wordt verkopen een daad van service. Je biedt iemand een oplossing voor hun problemen. Door je mindset te veranderen van ‘verkopen’ naar ‘helpen’, kan je deze blokkade overwinnen.

4. “Ik heb schuldgevoelens over het verdienen van veel geld.”

Soms kunnen we ons schuldig voelen over het verdienen van veel geld, vooral als we zien dat anderen worstelen. Maar onthoud dit: jouw financiële succes betekent niet het falen van een ander. In feite, door financieel succesvol te zijn, ben je beter in staat om anderen te helpen.

5. “Ik twijfel over mijn prijzen.”

Het bepalen van prijzen kan een uitdaging zijn, vooral als je je eigen waarde in twijfel trekt. Het is belangrijk om te onthouden dat je prijzen een weerspiegeling zijn van de waarde die je biedt, niet van je persoonlijke waarde. 

Het overwinnen van geldblokkades is een proces, maar het is absoluut mogelijk. Het begint allemaal met het herkennen en erkennen van deze overtuigingen en dan actief werken aan het veranderen van je mindset. In mijn online cursus ‘Money Mindset & Manifestatie’ bied ik uitgebreide strategieën en oefeningen om deze geldblokkades te overwinnen. Je zult op je eigen tempo door modules werken die specifiek zijn ontworpen om je te helpen je overtuigingen over geld te transformeren, wat uiteindelijk ook je hele business zal transformeren.

Ik wil dat je je dit realiseert: je hoeft niet te settelen voor minder. Je verdient een droomleven vol financiële vrijheid. Maar om dat te bereiken, is het belangrijk om jezelf te bevrijden van deze beperkende overtuigingen. 

Onthoud dat jij de creator van je eigen leven bent. Wat je gelooft over geld, heeft een enorme invloed op de hoeveelheid geld die je in je leven aantrekt. Het mooie hiervan is dat overtuigingen kunnen veranderen. Je kunt leren om in overvloed te denken en jezelf te zien als iemand die financieel succesvol is.

Als je er klaar voor bent om deze transformatie aan te gaan, nodig ik je uit om een kijkje te nemen bij mijn ‘Money Mindset & Manifestatie’ online cursus. Deze cursus is speciaal ontworpen voor krachtige, vrouwelijke ondernemers zoals jij, die klaar zijn om hun geldblokkades te overwinnen en de financiële vrijheid te bereiken waar ze naar verlangen.

Klik hier om meer te leren over de cursus en hoe deze je kan helpen je geld mindset te transformeren. 

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar jouw droomleven vol financiële vrijheid? Neem vandaag nog de controle over jouw money mindset en open de deur naar een leven vol mogelijkheden. 

Over Maaike

… en als Money Mindset Mentor help ik jou je droomleven te creëren door je bedrijf op jouw manier in te richten en jouw geloof over geld te transformeren. Zelf ben ik het levende bewijs dat financiële vrijheid voor iedereen is weggelegd.

Jaren geleden stond ik namelijk op rock bottom; ik had minder dan niks, maar moest wel voor mijn zoontje zorgen. Dat was het moment waarop de knop bij mij de knop om ging. Het moest anders. Ik werkte aan mezelf en mijn money mindset en creëerde een business waar ik verliefd op ben. Dat bracht me waar ik nu sta; een leven vol (financiële) vrijheid. En het is mijn missie om jou te helpen dit ook waar te maken.

High Fucking Standards

Recente Posts

Vijf Praktische Stappen om Je Money Mindset te Verbeteren

De manier waarop we over geld denken, de zogenaamde 'money mindset', heeft een grote invloed op ons financiële succes. Je money mindset beïnvloedt je vermogen om kansen te herkennen, weloverwogen financiële beslissingen te nemen en je persoonlijke en zakelijke...

Hoe Jouw Money Mindset Je Business Beïnvloedt

Heb je ooit nagedacht over de manier waarop je denkt over geld? We hebben allemaal een unieke relatie met geld, gevormd door onze opvoeding, ervaringen en persoonlijke overtuigingen. Deze relatie, oftewel onze 'Money Mindset', speelt een cruciale rol in hoe we onze...